Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans semlor

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Svärmors goda saffrans semlor... Helt sagolikt gott..

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret, tillsätt mjölken och saffran. Låt den bli 37 grader. Jäs i 20 minuter. Baka ut och forma bullar i lagom storlek för semlor. Jäs igen i 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg innan de gräddas i 10-12 minuter på 200 grader Låt bullarna svalna! Skär av ett lock och ta ut innanmätet i bullarna. Vispa grädden ganska hårt och tillsätt riven mandelmassa, klicka ut på bullarna och lägg på locken. Strax innan serveringen sikta över lite florsocker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.