Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbröd med kardemumma

 
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken. Smält smör och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll degspadet över jästen. Stöt saffran fint tillsammans med en sockerbit och häll i degspadet. Tillsätt även kesella, socker, kardemumma, salt och mjöl.
  2. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk i 40 minuter.
  3. Baka ut degen i olika former. Lägg bullarna på smorda eller bakplåtspappersförsedda plåtar, låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Garnera med russin.
  4. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader. Om du gör flätor, gräddas dessa 20 minuter i 200 grader.
  5. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. Det blir ungefär 30-40 bullar eller 4 flätor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.