Saffran gör tårtan julig och färgglad, men den blir god även utan.
Instruktioner
- Mixa kex och smör till en smulig massa i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och platta till den i bottnen.
Ställ kallt att stelna.
- Stöt saffran och sockerbit till ett fint pulver i en mortel. Blanda med grädden och värm i en kastrull. Sila grädden och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp.
Ta av från värmen, lägg i grovhackad choklad och smält under omrörning. Låt svalna ca 10 minuter.
- Lägg philadelphiaosten i en bunke och rör den mjuk med en elvisp. Blanda i gräddchokladen. Bred ut fyllningen i formen och täck med plastfolie och ställ i kylskåp att stelna ca 8 timmar, gärna över natten.
- Garnera med frukt och bär strax före servering.
Publicerat den
1 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar