Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranscheesecake med choklad och frukt

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Saffran gör tårtan julig och färgglad, men den blir god även utan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kex och smör till en smulig massa i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och platta till den i bottnen. Ställ kallt att stelna.
  2. Stöt saffran och sockerbit till ett fint pulver i en mortel. Blanda med grädden och värm i en kastrull. Sila grädden och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp. Ta av från värmen, lägg i grovhackad choklad och smält under omrörning. Låt svalna ca 10 minuter.
  3. Lägg philadelphiaosten i en bunke och rör den mjuk med en elvisp. Blanda i gräddchokladen. Bred ut fyllningen i formen och täck med plastfolie och ställ i kylskåp att stelna ca 8 timmar, gärna över natten.
  4. Garnera med frukt och bär strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.