- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Enkel saffranskaka som är värd väntan
Instruktioner
- Smält smöret, Stöt saffranet i en mortel eller direkt i påsen med kaveln, tillsätt saffranet i smör häll över mjölken värm till 37grader.
- Smula jästen i en bunke och häll över mjölkbaldningen rör tills jästen har smält tillsätt kvarg socker salt och nästan allt mjöl arbeta till en smidig deg ca 5min i maskin.
Låt jäsa i ca 40 min under bakduk
- medans degen jäster blandar man samman smmör socker och vaniljsocker till en massa ta fram en springform 24 cm i diameter lägg ettt bakplåtspapper på botter och sätt fast kanten.
- Ta upp den färdigjästa degen och arbeta in de sista mjölet om det behövs kavla ut degen till ca 25 x 50 cm,
bred på fyllningen rulla ihop till en rulla skär ca 4 cm stora bitar det ska bli 11 st bitar.
- Ställ de 11 bitarna i formen 3 stycken i mitten och 8 st runt om låt de jäsa yttligare 40 minuter bitarna ska ha jäst ihop med varandra stara ugnen 200 C
- pensla över det uppvispade äggen och strö över pärlsocker
- grädda i nedre delen på ugnen i ca 20-25 min ett tips är att he en plåt i övre delen på ugnen och kakan håller på att få för mycket färg
Publicerat den
7 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar