Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Enkel saffranskaka som är värd väntan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, Stöt saffranet i en mortel eller direkt i påsen med kaveln, tillsätt saffranet i smör häll över mjölken värm till 37grader.
  2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkbaldningen rör tills jästen har smält tillsätt kvarg socker salt och nästan allt mjöl arbeta till en smidig deg ca 5min i maskin. Låt jäsa i ca 40 min under bakduk
  3. medans degen jäster blandar man samman smmör socker och vaniljsocker till en massa ta fram en springform 24 cm i diameter lägg ettt bakplåtspapper på botter och sätt fast kanten.
  4. Ta upp den färdigjästa degen och arbeta in de sista mjölet om det behövs kavla ut degen till ca 25 x 50 cm, bred på fyllningen rulla ihop till en rulla skär ca 4 cm stora bitar det ska bli 11 st bitar.
  5. Ställ de 11 bitarna i formen 3 stycken i mitten och 8 st runt om låt de jäsa yttligare 40 minuter bitarna ska ha jäst ihop med varandra stara ugnen 200 C
  6. pensla över det uppvispade äggen och strö över pärlsocker
  7. grädda i nedre delen på ugnen i ca 20-25 min ett tips är att he en plåt i övre delen på ugnen och kakan håller på att få för mycket färg

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.