Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskaka

 
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
  2. Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.
  3. Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
  4. Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.
  5. Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
  7. Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.
  8. Sikta över florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.