Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspaj

 
Skriv ut

Läcker guldfärgad kaka som är ett mellanting mellan paj och mjuk kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt i ca 30 minuter.
  2. Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Tillsätt mandeln, mjöl blandat med bakpulver och kesella.
  3. Häll fyllningen i formen och grädda i 175 grader ca 50 minuter mitt i ugnen. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker.
  4. Kakan går att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.