Rulltårta är en klassisk favorit. Här har vi spetsat till den något med saffran i botten och en fyllning av lingon och smörkräm. Kakan passar utmärkt till adventsfikat!
Receptet kommer från boken Sockerkakor.
Instruktioner
- Botten:
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Sikta de torra ingredienserna genom en finmaskig sikt.
Rör försiktigt ner dem i äggvispet.
Tillsätt grädden och rör om.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten på det.
Grädda i mitten av ugnen i 240 grader cirka 5 minuter.
- Strö på sockret till garneringen.
Lägg ett bakplåtspapper ovanpå bottnen och vänd den uppochner. Låt svalna något.
Dra försiktigt bort papperet.
- Kräm:
Vispa samman smöret och båda sockersorterna till en luftig kräm.
Bred ut lingonsylten så den täcker hela bottnen.
Bred därefter på smörkrämen.
- Vik in 1 centimeter från långsidan och rulla ihop så hårt du kan.
- Förvara kakan i frysen och ta fram för upptining cirka 2 timmar före servering.
Publicerat den
29 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar