Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig apelsin- och kardemummakaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En frisk och fräsch kaka, med rivet skal av apelsin och kardemumma, som gifter sig fint med varandra. Kakan håller sig saftig i flera dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt och poröst med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa lite till. Tillsätt nymald kardemumma, mjöl, bakpulver, salt, filmjölk och finrivet apelsinskal. Rör ihop allt snabbt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smörad och bröad form ca 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timme. Testa gärna med en sticka om kakan är färdig. Låt den sedan kallna i formen.
  4. Blanda ihop florsocker och vatten till en tjock glasyr. Stjälp upp kakan på en tallrik och ringla över glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.