Blåbär och lavendel är en utmärkt kombination i bakverk, prova så får du se. Denna kaka blir hög och fin och har en läcker glasyr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa socker, smör och vaniljsocker vitt och pösigt i en bunke. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten växelvis med filmjölken. Blanda till sist ner blåbären.
- Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn gärna med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna lite i formen. Stjälp upp den på ett galler och låt kakan kallna under bakduk.
- Blanda ingredienserna till glasyren till en lagom rinnig glasyr. Ringla glasyren över kakan och dekorera den med färska blåbär. Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
3 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar