Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig lavendel- och blåbärskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Blåbär och lavendel är en utmärkt kombination i bakverk, prova så får du se. Denna kaka blir hög och fin och har en läcker glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa socker, smör och vaniljsocker vitt och pösigt i en bunke. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten växelvis med filmjölken. Blanda till sist ner blåbären.
  3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn gärna med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna lite i formen. Stjälp upp den på ett galler och låt kakan kallna under bakduk.
  4. Blanda ingredienserna till glasyren till en lagom rinnig glasyr. Ringla glasyren över kakan och dekorera den med färska blåbär. Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.