Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga päron- och kardemummarutor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Saftiga päronrutor med stött kardemumma och hackade sötmandlar. Rutorna är väldigt goda med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär päronen i smala klyftor och låt dem rinna av i ett durkslag. Häll sockerlagen i ett glas. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en skål. Rör ner mjölblandningen, smält smör, mjölk och sockerlag i äggsmeten. Vispa ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 26x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg ut päronbitarna på smeten. Strö över nystött kardemumma och hackad sötmandel. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.
  4. Servera gärna rutorna med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.