Saftiga päronrutor med stött kardemumma och hackade sötmandlar.
Rutorna är väldigt goda med en klick vispad grädde eller vaniljsås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär päronen i smala klyftor och låt dem rinna av i ett durkslag. Häll sockerlagen i ett glas. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en skål. Rör ner mjölblandningen, smält smör, mjölk och sockerlag i äggsmeten. Vispa ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en långpanna, ca 26x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg ut päronbitarna på smeten. Strö över nystött kardemumma och hackad sötmandel. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.
- Servera gärna rutorna med en klick vispad grädde eller vaniljsås.
Publicerat den
19 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar