Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftigt brytbröd

 
Skriv ut

Har inte testat det här brödet än, men det verkar vara ett underbart och spännande bröd att servera till kräftskivan, ska testa att baka det nu när kräftskivesäsongen är i full gång! Det går lika bra att låta degen stå till nästa dag som att baka det på direkten, men väntar man till nästa dag måste man tillsätta lite extra socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt socker, kryddor, olja och mjöl. Arbeta degen i 14 minuter i maskin, eller så länge du orkar för hand. Tillsätt salt och arbeta degen i ytterligare 3-5 minuter. Plasta därefter in degen och låt jäsa i rumstemperatur i 2 timmar, eller till nästa dag.
  2. Sätt ugnen på högsta värme. Smörj en långpanna generöst med rapsolja.
  3. Mjöla bakbordet lätt. Stjälp upp degen och dela den i 2 delar. Rulla sedan delarna till längder och skär dem i 8 bullar var. Lägg dem tätt ihop i långpannan, 4x4 bullar. Pensla med rapsolja. Strö dillfrön och chiliflagorn på varannan. Låt vila tills ugnen blivit varm.
  4. Sänk värmen till 200 grader och baka brödet i ca 30 minuter, tills det fått lite färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.