Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad med frukt, pistage och friterad salvia

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att använda nötter och frön till huvudrätter passar alldeles utmärkt. Speciellt i rätter där det ingår mycket grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en mindre stekpanna eller kastrull. Lägg i salviabladen några i taget när oljan blivit tillräckligt varm. Den behöver inte vara jättehet och den ska inte ryka. Sänk värmen lite och luta gärna stekpannan eller kastrullen så att frityrbadet blir lite djupare.
  2. Fiska upp bladen när de har fräst en liten stund och lägg upp dem på ett hushållspapper. Häll över oljan i en skål och låt den svalna lite medan du skär grönsakerna och frukterna.
  3. Skär rödkålen tunt eller hyvla den med osthyvel. Skär rödlöken i tunna båtar och fikonen och nektarinerna i klyftor. Skölj kidneybönorna och blanda ihop bönorna med rödkålen, löken och frukten. Häll över oljan som du har friterat salvian i och tillsätt också balsamvinägern. Blanda runt och smaka av med salt och peppar. Hacka mandlarna och strö över tillsammans med salviabladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.