Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salviaschnitzel med citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här schnitzlarna ger en skön mättnad med ljuvligt lätta smaker från citronen och örterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i fyra skivor och kavla eller banka ut skivorna mellan två bakplåtspapper med en kavel eller köttklubba tills de är cirka ½ cm tjocka.
  2. Blanda olivolja, färskpressad citronsaft, salvia och persilja i en grund skål av glas eller porslin. Lägg i kalvschnitzlarna. Vänd dem i marinaden så att de täcks. Täck över med plastfolie och marinera i kylen upp till tre timmar. Vänd köttet då och då.
  3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Lägg i kalvschnitzlarna och häll även på marinaden. Bryn två-tre minuter på varje sida tills de är gyllene. Ta upp schnitzlarna ur stekpannan och håll dem varma.
  4. Lägg spenaten i stekpannan och fräs under omrörning två-tre minuter tills den mjuknat. Lägg upp spenaten på tallrikarna tillsammans med eventuell sky från pannan. Lägg schnitzlarna ovanpå och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.