De här schnitzlarna ger en skön mättnad med ljuvligt lätta smaker från citronen och örterna.
Instruktioner
- Skär köttet i fyra skivor och kavla eller banka ut skivorna mellan två bakplåtspapper med en kavel eller köttklubba tills de är cirka ½ cm tjocka.
- Blanda olivolja, färskpressad citronsaft, salvia och persilja i en grund skål av glas eller porslin. Lägg i kalvschnitzlarna. Vänd dem i marinaden så att de täcks. Täck över med plastfolie och marinera i kylen upp till tre timmar. Vänd köttet då och då.
- Hetta upp en stekpanna på hög värme. Lägg i kalvschnitzlarna och häll även på marinaden. Bryn två-tre minuter på varje sida tills de är gyllene. Ta upp schnitzlarna ur stekpannan och håll dem varma.
- Lägg spenaten i stekpannan och fräs under omrörning två-tre minuter tills den mjuknat. Lägg upp spenaten på tallrikarna tillsammans med eventuell sky från pannan. Lägg schnitzlarna ovanpå och servera genast.
Publicerat den
28 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar