75 kalorier per knyte
Om man vill ha starkare kryddning kan man smaksätta med chilipulver.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skala och finhacka löken, pressa vitlöken.
Skölj och torka av kalkonfilén med papper och finhacka den.
- Värm 1 tsk av oljan i en låg vid kastrull, tillsätt löken och vitlöken och låt fräsa på svag värme någon minut. Öka värmen något och tillsätt kalkonköttet. Låt allt fräsa ca 5 minuter tills köttet är lätt brynt. Rör om då och då under tiden.
- Rör i kryddorna och spenaten, salta peppra och låt blandningen fräsa ytterligare någon minut. Låt den sedan svalna.
- Pensla filodegsarken lätt med resten av oljan, lägg tre ark på varandra och dela dem sedan i tre längder, totalt 15 längder.
- Lägg en rågad matsked av kalkonblandningen vid ena ändan på varje deglängs, vik in hörnan över fyllningen på snedden. Fortsätt att vika över degen på snedden till trianglar.
- Lägg de fyllda degtrianglarna på ett bakplåtspapper på plåt. Pensla ovansidan med olja.
Grädda i ugnen tills degen har blivit frasig och fått fin färg, ca 15 minuter.
Publicerat den
6 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar