Recept från en Somalisk väninna
Instruktioner
- Gör så här med fyllningen: Stek köttfärsen
Skär lök, purjolök och piripiri i små bitar.
Blanda med kött-färsen i en kastrull.
Tillsätt lite olja och salt.
- Deg:
Blanda vetemjöl och salt i en skål.
Tillsätt oljan och blanda med vatten.
Dela degen i små bitar och lägg dem på ett mjölat bakbord.
Kavla ut dem till stora plattor. Lägg lite olja mellan plattorna.
Grädda plattorna.
- Lägg köttfärsfyllning på bitarna och vik ihop till 3 kanter
Fritera c:a 180 grader några min tills de blivit gyllenbruna
Publicerat den
25 januari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken värme på fritösen, å hur länge ska de friteras?
Jag kör lite på känsla men testa 180 gr och fritera tills de blivit gyllenbruna, brukar ta 3-4 min
Hej de fick bra att göra de här tack så mucke