Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sara's Potatis- & Köttfärssoppa

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En god soppa att njuta av nu när det börjar bli kallt om dagarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta först så mycket fläskfärs som du vill ha i och bryn det i en kastrull med lite ketchup. Ta en kastrull som rymmer 1½ l för potatis kan behöva plats. Sedan när du har brynt färsen i margarin smular du i en buljong. Sedan häller jag i ca 6-7 dl vatten. Lägger i potatisen därefter som jag har tärnat i lagom stora bitar. Efter det kryddar jag med svartpeppar, salt och curry. Ta hellre lite kryddor först och smaka av sen så att det inte blir för starkt. Och så ska passerad tomat i, det kan du både hälla i efter du brynt färsen men går ju också att hälla i tillsammans med kryddorna. När det kokar slå då ner från 6 till 2:an och låt koka i ca 30-45 minuter eller tills du känner att potatisarna är klara. Ta och lägg i paprikan, ungefär så mycket som du vill ha. Jag tycker en halv paprika är lagom, låt det sen puttra 2 minuter till innan du tar kastrullen av spisen.
  2. Skulle det vara något du undrar med receptet så är det bara att skicka in en kommentar! :)
  3. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.