Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås - Fluffig smörsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är en luftig och mild smörsås som passar till t.ex. färsk sparris

Ingredienser

Instruktioner

Skira smöret. Separera äggulorna från vitorna. Vispa upp äggulorna kraftigt och tillsätt det smälta (varma) smöret (utan salttillsatsen) under kraftig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle så såsen tjocknar. Vispa äggvitorna till hårt skum med en ren visp. Vänd försiktigt ner smör och äggblandningen i äggvitan Smaka av med en aning cayennpeppar, worcestershiresås, vinäger och dragon, eventuellt salt eller citron om det behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.