Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås - Majonnäs, grundrecept

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Majonnäs är lätt att göra själv och blir betydligt godare än att köpa färdig. Smaken på majonnäsen beror i huvudsak på val av olja och senap. Genom att använda en rapsolja och svensk senap fås en mild majonnäs som är lämplig som grund till såser med olika smaker. Denna grundsats kan dubbleras rätt av 1 - 5 ggr

Ingredienser

Instruktioner

  1. Alla ingredienser skall vara rumstempererade
  2. Blanda äggulan med alla ingredienser utom oljan Oljan skall sedan vispas i droppvis i början, detta är mycket viktigt annrs skär sig majonnäsen.
  3. Om såsen skulle skära sig under tillsättningen av olja kan man tillsätta en msk varmt vatten och sedan vispa ihop majonnäsen igen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • boz1965 4 april 2010

    Mycket god majo. Jag "piffade upp" den lite också med ett par droppar worchestershiresås. Pull pott från mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.