Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås - Tomat

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Tomatsås är egentligen ingen grundsås men kan lätt förvandlas till 'Köttfärssås' genom att sätta till brynt nötfärs, eller göra en 'Tomatsoppa' genom att späda den med grädde eller buljong

Ingredienser

Instruktioner

Hacka alla grönsaker och örter och fräs i smöret tillsammans med fläsket. Tillsätt tomatpuré och fortsätt fräsa några minuter Tillsätt mjölet och rör ut så det blir klumpfritt Tillsätt fonden (som skall koka) Låt koka i ca 20 min och smaka av med salt & peppar Sila och montera en klick smör så såsen blir glansig och 'rund' i smaken

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.