Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Savojkålsrullar med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kåldolmar precis som du vill ha dem- fräscht gröna och fyllda med en smarrig bulgur fyllning med mynta som serveras med en het tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatsås: Skala och finhacka vitlök och lök, fräs de i oljan med chiliflakes. Tillsätt tomater, salt och socker. Låt koka under lock ca 15 minuter. Håll den varm.
  2. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan, plocka och strimla myntan. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan 1 minut. Tillsätt bulgur, sambal oelek, créme fraiche och vinäger. Salta, peppra och tillsätt myntan. Håll varmt.
  3. Skär av rotstocken på savojkålen, lossa 8 blad och låt dem koka 30 sekunder i kastrullen. Skär bort det grövsta av toränden på kålbladen. Fyll varje blad med bulgurfräs, rulla ihop till rullar.
  4. Servera tomatsåsen till rullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.