Kåldolmar precis som du vill ha dem- fräscht gröna och fyllda med en smarrig bulgur fyllning med mynta som serveras med en het tomatsås.
Instruktioner
- Tomatsås:
Skala och finhacka vitlök och lök, fräs de i oljan med chiliflakes. Tillsätt tomater, salt och socker. Låt koka under lock ca 15 minuter. Håll den varm.
- Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan, plocka och strimla myntan.
Fräs lök, vitlök och paprika i oljan 1 minut. Tillsätt bulgur, sambal oelek, créme fraiche och vinäger. Salta, peppra och tillsätt myntan. Håll varmt.
- Skär av rotstocken på savojkålen, lossa 8 blad och låt dem koka 30 sekunder i kastrullen. Skär bort det grövsta av toränden på kålbladen. Fyll varje blad med bulgurfräs, rulla ihop till rullar.
- Servera tomatsåsen till rullarna.
Publicerat den
29 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar