Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schelins kolabakelse

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Det är lätt att göra succé med dessa läckra bakverk. Skäm bort dig själv och dina vänner nästa gång du får besök, ni kommer att älska dem!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med formarna: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop strösocker, matfett och ägg, för hand eller med maskin. Sikta ner mjölet och arbeta ihop till en deg.
  2. Låt degen vila i kylen cirka en timma. Smörj metallformarna. Tryck ut degen i formarna.
  3. Grädda kakorna på ett galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Stjälp upp formarna när de har svalnat något. Låt dem kallna.
  4. Gör fyllningen: Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull.
  5. Koka blandningen tills den har fått en mjuk, kolaliknande konsistens. Rör med jämna mellanrum. Det tar 15-20 minuter för smeten att tjockna.
  6. Låt smeten svalna något. Rör ner vaniljsocker och kakao.
  7. Fyll formarna med kolasmet. Placera bakverken kallt tills kolan har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.