Det är lätt att göra succé med dessa läckra bakverk. Skäm bort dig själv och dina vänner nästa gång du får besök, ni kommer att älska dem!
Instruktioner
- Börja med formarna: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop strösocker, matfett och ägg, för hand eller med maskin. Sikta ner mjölet och arbeta ihop till en deg.
- Låt degen vila i kylen cirka en timma. Smörj metallformarna. Tryck ut degen i formarna.
- Grädda kakorna på ett galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Stjälp upp formarna när de har svalnat något. Låt dem kallna.
- Gör fyllningen: Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull.
- Koka blandningen tills den har fått en mjuk, kolaliknande konsistens. Rör med jämna mellanrum. Det tar 15-20 minuter för smeten att tjockna.
- Låt smeten svalna något. Rör ner vaniljsocker och kakao.
- Fyll formarna med kolasmet. Placera bakverken kallt tills kolan har stelnat.
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar