Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizerbakad kassler

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En god inbakad kassler som även kan fördubblas. Fotot scannade jag från kokboken, kanske blev det inte så bra men ändå kan ge en bild av hur det kan se ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr och börja med att sätta in potatisen för bakning. Putsa kasslern fri från ev småben samt skär bort det mesta av allt synligt fett runt om. Skär sedan 4-5 ganska djupa längsgåend skåror ner mot centrum av kasslerbiten. Fördela senapen i skårorna. Skär osten i ej för tunna skivor som passar ner i skårona. Fyll skårorna med ostskivorna. Krydda sedan kasslern runt om med en aning nymalen vitpeppar samt mexikansk kryddblandning. Lägg ut de tinade smördegsplattorna lite omlott och kavla ut till en stor sammanhängande platta, ca 30x30 cm. Lägg kasslern på plattan och pensla kanterna runt om med uppvispat ägg. Vik in degen över kasslern från kanterna och rulla ihop till ett paket. Lägg kasslerpaketet på en långpanna och pensla degen med uppvispat ägg. Ställ kasslern i mitten av ugnen och baka i 20-25 minuter.
  2. Kryssa tomaterna och doppa dem i kokande vatten och tag bort skalet. Grilla tomaterna tillsammans med kasslern de sista 5-8 minuterna. Vid serveringen skärs kasslern upp i drygt 1 ½ cm tjocka skivor med en vass kniv. Bjud ugnsbakad potatis, örtgräddfil och varma grönsaker till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.