Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sellericarpaccio med brynt örtsmör och svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Oprovat men lockande.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta sellerin och lägg på en plåt. Gnid in den med olja och flingsalt. Baka hel i ugnen i 175 grader i cirka två timmar, eller tills den är mjuk när du sticker in en vass kniv. Låt svalna tills den är ljummen. Så här långt kan du förbereda. Stek svampen i två matskedar smör och vitlök under tiden. Salta och peppra. Skär bort skalet på sellerin och skiva tunt. Arrangera på tallrikar. Bryn 25 gram smör tills det börjar dofta nötigt, tillsätt citronsaft, rivet skal och örter. Mixa. Ringla örtsmöret över sellerin. Klicka på lite gräddfil. Toppa med rom, svamp, gräslök och rostad lök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.