Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semlor med citronrasp

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Roligt med lite nya varianter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader (fingervärme). Vispa ut jästen i vätskan. Tillsätt smöret i klickar, sirap, salt och ägg. Arbeta inte ner mer mjöl än nödvändigt. Mängden beror lite på hur stort ägget är. Låt jäsa i cirka 30 minuter eller till dubbel storlek.
  2. Dela degen i 8-10 bitar och rulla dem till bollar. Låt jäsa på bakplåtspapper på plåt i ytterligare 30 minuter. Grädda bullarna i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.
  3. Skär av lock på bullarna. Fyll med mandelmassan som blandats med citronskal och grädde. Lägg på locket och garnera med florsockret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.