- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En perfekt rätt att göra när du har kokt potatis över
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och skär palsternackor i 1 cm stora bitar. Skölj och skär purjolök i 2 cm stora bitar. Lägg palsternackan och purjon i en stor ugnsform, ringla över olivolja och ställ in i ugnen i 10 minuter.
- Skala och skär kokt potatis i bitar och halvera körsbärstomater. Skär koljafilé i 5 cm breda bitar.
Blanda dijonsenap, svensk senap, honung, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en liten bunke.
- Ta ut formen ur ugnen och blanda ner potatis och körsbärstomater. Lägg koljafilén ovanpå och fördela senapsblandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Halvera sockerärtor på längden. Fördela sockerärtorna och kronärtskockshjärtan i ugnsformen när det är 3 minuter kvar av fiskens stektid så att grönsakerna blir ljumma.
- Klart att servera!
Publicerat den
29 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar