Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsöverbakad kolja på grönsaks och potatisbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En perfekt rätt att göra när du har kokt potatis över

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär palsternackor i 1 cm stora bitar. Skölj och skär purjolök i 2 cm stora bitar. Lägg palsternackan och purjon i en stor ugnsform, ringla över olivolja och ställ in i ugnen i 10 minuter.
  3. Skala och skär kokt potatis i bitar och halvera körsbärstomater. Skär koljafilé i 5 cm breda bitar. Blanda dijonsenap, svensk senap, honung, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en liten bunke.
  4. Ta ut formen ur ugnen och blanda ner potatis och körsbärstomater. Lägg koljafilén ovanpå och fördela senapsblandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter. Halvera sockerärtor på längden. Fördela sockerärtorna och kronärtskockshjärtan i ugnsformen när det är 3 minuter kvar av fiskens stektid så att grönsakerna blir ljumma.
  5. Klart att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.