Laxspett som doftar av sesamfrön serveras med wokade nudlar och en underbar mangosås - en rätt som du bara måste prova!
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt paketets anvisningar. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Sätt på ugnens grill eller träkolsgrillen.
- Marinaden: Blanda olja, mango- och chiliblandningen och vitlök väl. Skär laxen på längden i 4 avlånga remsor. Olja in spetten. Trä laxen på spetten. Pensla laxen med marinaden. Grilla 10 cm från värmen 3 minuter på varje sida.
- Hetta upp 1 msk olja i en wok. Lägg i chili och ingefära och låt det fräsa 1 minut. Tillsätt squash, röd lök, sockerärtor och soja. Fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt nudlarna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
- Pensla laxen ännu en gång med marinaden. Strö över sesamfröna. Grilla ytterligare 1-2 minuter på varje sida tills laxen är färdig. Gör ev en mangosås genom att blanda ½ dl mango chutney med 1 dl matlagningsyoghurt. Låt såsen stå och dra i kylskåpet ca 30 minuter. Servera såsen till laxen och nudlarna.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det ska inte vara 1/2 dl kinesisk olja. Snarare 1-2 msk japansk soja. Stefan gjorde en marinad med typ kinesisk soya, vitlök, chilisås, mango chutney och kryddor som penslades på laxen. Han hade också lite lime, turkisk yoghurt och cayennepeppar i såsen. Good luck! Kram Fiffi och Steffe