Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laxspett som doftar av sesamfrön serveras med wokade nudlar och en underbar mangosås - en rätt som du bara måste prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Sätt på ugnens grill eller träkolsgrillen.
  2. Marinaden: Blanda olja, mango- och chiliblandningen och vitlök väl. Skär laxen på längden i 4 avlånga remsor. Olja in spetten. Trä laxen på spetten. Pensla laxen med marinaden. Grilla 10 cm från värmen 3 minuter på varje sida.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en wok. Lägg i chili och ingefära och låt det fräsa 1 minut. Tillsätt squash, röd lök, sockerärtor och soja. Fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt nudlarna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pensla laxen ännu en gång med marinaden. Strö över sesamfröna. Grilla ytterligare 1-2 minuter på varje sida tills laxen är färdig. Gör ev en mangosås genom att blanda ½ dl mango chutney med 1 dl matlagningsyoghurt. Låt såsen stå och dra i kylskåpet ca 30 minuter. Servera såsen till laxen och nudlarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • FridaEdoff 26 november 2009

    Det ska inte vara 1/2 dl kinesisk olja. Snarare 1-2 msk japansk soja. Stefan gjorde en marinad med typ kinesisk soya, vitlök, chilisås, mango chutney och kryddor som penslades på laxen. Han hade också lite lime, turkisk yoghurt och cayennepeppar i såsen. Good luck! Kram Fiffi och Steffe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.