Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sherrysås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna sås, som jag själv komponerat ihop, är väldig enkel att göra om man är något så när hemma i köket. Såsen rekomenderas varmt till Wallenbergare.

Ingredienser

Instruktioner

1. Tag en buljongtärning, gärna Ox-buljong. "Smält" i ca 0,75-1 dl vatten. 2. Smält 1 msk smör i en annan kastrull och häll i buljongen. 3. Tag ca 4 dl vispgrädde och häll ned. Låt sjuda under omröring ca 1-2 minuter. 4. Häll i ca 1 dl. mjölk, gärna mellanmjölk, rör om noga. 5. Gör en redning, (1 dl vetemjöl och ca 1/4 - 1/2 dl vatten, skaka i skakbägare). Häll i redningen under omrörning, lite i sänder så att såsen inte blir för tjock. 6. Tag lite av stekflottet om du gjort Wallenbergare, annars kan du hoppa över denna punkt. Häll ned flottet i såsen.7. Tag ca 1½-2 dl Sherry och häll i under omrörning. 8. Smaka av med kryddor och dylikt. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.