Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sidfläsk marinerat och långstekt

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sött, syrligt och med asiatiska smaker blir detta en höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fettet på köttet i rutmönster. Banka och skär citrongräset i grova bitar. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden utom hoisinsåsen. Lägg köttet i en påse och massera in marinaden. Marinera i kylen i ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp köttet ur marinaden och lägg det i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen i ca 4 timmar.
  3. Höj värmen till 200 grader. Pensla köttet med hoisinsåsen och stek i mitten av ugnen i ytterligare ca 30 minuter så att köttet får fin färg och blir knaprigt. Låt köttet vila ca 10 minuter före servering. Servera med ex potatissallad och grönsallad. Mos är också gott till. Strö gärna grovhackade jordnötter över vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.