Sött, syrligt och med asiatiska smaker blir detta en höjdare.
Instruktioner
- Skär fettet på köttet i rutmönster. Banka och skär citrongräset i grova bitar. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden utom hoisinsåsen. Lägg köttet i en påse och massera in marinaden. Marinera i kylen i ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp köttet ur marinaden och lägg det i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen i ca 4 timmar.
- Höj värmen till 200 grader. Pensla köttet med hoisinsåsen och stek i mitten av ugnen i ytterligare ca 30 minuter så att köttet får fin färg och blir knaprigt. Låt köttet vila ca 10 minuter före servering. Servera med ex potatissallad och grönsallad. Mos är också gott till. Strö gärna grovhackade jordnötter över vid servering.
Publicerat den
2 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar