Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapslimpa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftig, god och glutenfri är denna sirapslimpa som är en aning utskälld, men ack så älskad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, majsena, salt och brödkryddor till en jämn deg. Använd gärna en visp. Vispa i psylliumfröskal. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i ca 2 timmar.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, forma degen till en limpa och strö över bovetemjöl. Lägg limpan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt limpan vila i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 45 minuter. Låt limpan svalna helt innan du skär i den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.