Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapslimpa med pomeransskal

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept från 1949, kanske inte så nyttigt men så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg pomeransskalen i blöt tills de mjuknar, hacka skalen fint. Mjölken ljummas tillsammans med sirapen och margarinet Jästen röres ut i litet kall mjölk
  2. Därefter tillsättes mjölken med sirapen och margarinet och sist mjöl och kryddor.
  3. Massan arbetas, så att en ganska stadig deg erhålles.
  4. Låt jäsa.
  5. När degen är färdigjäst ,bakas den ut till tre lika stora limpor som läggs på smord plåt för att jäsa ytterligare en gång.
  6. När limporna är väl jästa, placers plåten på fals nr 1 i ugnen.
  7. Ugnstemperatur 225 grader
  8. Gräddningstid 20 -25 min, varav de sista 10 min på eftervärmen
  9. Limporna penslas med vatten eller kaffe, strax innan de tas ur ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.