Ett gammalt recept från 1949, kanske inte så nyttigt
men så gott.
Instruktioner
- Lägg pomeransskalen i blöt tills de mjuknar, hacka skalen fint.
Mjölken ljummas tillsammans med sirapen och margarinet
Jästen röres ut i litet kall mjölk
- Därefter tillsättes mjölken med sirapen och margarinet
och sist mjöl och kryddor.
- Massan arbetas, så att en ganska stadig deg erhålles.
- Låt jäsa.
- När degen är färdigjäst ,bakas den ut till tre lika stora limpor som läggs på smord plåt för att jäsa ytterligare en gång.
- När limporna är väl jästa, placers plåten på fals nr 1
i ugnen.
- Ugnstemperatur 225 grader
- Gräddningstid 20 -25 min, varav de sista 10 min på eftervärmen
- Limporna penslas med vatten eller kaffe, strax innan de tas ur ugnen.
Publicerat den
14 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar