Detta bröd blir saftigt och gott och det närmaste man kan komma den svenska limpan, speciellt när man bor utomlands och inte kan få tag på den riktiga varan.
Instruktioner
- Ugn 225°
- Häll/smula jästen i en bunke. Smält smör och mjölk till 37° och blanda detta med jästen.
Tillsätt sirap, salt och kryddor. Arbeta in det mesta av mjölet till en smidig, ganska fast deg. Låt den jäsa övertäckt 60 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar och forma till avlånga limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt och nagga limporna med en gaffel och låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter.
- Grädda limporna i nedre delen av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade ca 30-40 minuter. Låt limporna kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar