Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjötungsfilé på stallets vis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Såsen till denna fiskrätt är så god att man kan äta den med slev - Mums! Den kan också göras i förväg och värmas när det är dags för servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Såsen: fräs champinjonerna i margarin tills fuktigheten som bildats dunstat in. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt såsen koka tills den tjocknat. Tillsätt tomater, paprikasallad, oliver, dill, vitlök och smaka av med kryddorna.
  2. Skölj fiskfiléerna och låt dem rinna av. Salta. Rulla ihop dem (fäst ev med tandpetare) och doppa dem lätta i uppvispat äggoch saltat skorpmjöl. Ställ dem i ett smort ugnssäkert fat. Klicka över margarin och stek dem i ugnen 225 grader, ca 15 minuter. Ös dem med fettet då och då. Häll eller ös av stekfettet när fisken är färdig. Värm såsen och häll den runt filéerna. Garnera med hackad paprika och dill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gerties 26 maj 2010

    Suveränt god fiskrätt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.