- Serverar: 30 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Rågbröd i goda fiberrika små rutor.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Ljumma mjölken och matfettet till 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills den är upplöst. Rör ner resten av degspadet, sirap och salt.
- Blanda i rågflingor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och låt den jäsa övertäckt i ca 30 min.
- Knåda in resten av vetemjölet på en lätt mjölad arbetsbänk. Kavla ut degen direkt på ett bakplåtspapper på en plåt som är ca 30 x 40 cm. Degen ska täcka plåten.
- Nagga degen och skär den i rutor, 6 x 6 cm, med en sporre eller kniv. Jäs den övertäckt ca 25 minuter.
- Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15 - 20 minuter.
- Låt brödet svalna något. Bryt isär rutorna och låt dem svalna under bakdukar så håller dom sig saftiga.
Publicerat den
3 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar