Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurs- och grönsakssoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mustig, matig soppa med mycket potatis och rotfrukter. Spetskålen kan man utesluta. Soppan innehåller både musslor, kräftstjärtar och vit fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och tärna squash, fänkål och salladslök. Skala potatisen och tärna den. Kärna ur och tärna paprikan. Klyfta spetskålen.
  2. Hetta upp oljan och vänd ner tomatpuré. Tillsätt samtliga grönsaker, potatis och saffran. Låt fräsa samman i 4-5 minuter. Tillsätt vatten och fond. Koka samman tills allt känns klart.
  3. Dela fisken i ca 2 cm stora bitar. Vänd ner fiskbitar, musslor och kräftstjärtar. Stäng av värmen på plattan och låt allt stå kvar på plattan i 8-10 minuter tills fisken är klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.