Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurssoppa med grillade pilgrimsmusslor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Soppa, mousseline och grönsaker kan förberedas dagen före. Pilgrimsmusslorna grillas strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs citrongräs och chili i olivolja med sockret. Tillsätt tomatpuré, vin, vatten och skaldjursfond. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila över i en ren kastrull. Mixa ner smöret med en mixerstav precis före servering.
  2. Mousseline: Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in en liten långpanna med vatten. Mixa pilgrimsmusslorna i matberedare. Tillsätt äggvita och grädda lite i taget. Salta och peppra.
  3. Fördela smeten i åtta smorda formar eller koppar som rymmer ca 1 dl. Ställ dem i vattenbadet och tillaga ca 20 minuter. Lossa mousselinen från formarna.
  4. Skala räkorna och ställ dem kallt till servering. Skala och skär grönsakerna i tunna strimlor, ca 4 cm långa. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Ta upp och lägg strimlorna i iskallt vatten så att kokningen avstannar.
  5. Trä upp pilgrimsmusslorna två och två på små bambuspett. Pensla med olja och strö på salt. Grilla dem i grillpanna ca 1 minut.
  6. Fördela mousseline och räkor i djupa tallrikar. Lägg på grönsaksstrimlorna och fyll på med varm soppa. Lägg spetten med pilgrimsmusslor på tallrikskanterna. Garnera med dill och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.