Soppa, mousseline och grönsaker kan förberedas dagen före. Pilgrimsmusslorna grillas strax före servering.
Instruktioner
- Fräs citrongräs och chili i olivolja med sockret. Tillsätt tomatpuré, vin, vatten och skaldjursfond. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila över i en ren kastrull. Mixa ner smöret med en mixerstav precis före servering.
- Mousseline: Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in en liten långpanna med vatten. Mixa pilgrimsmusslorna i matberedare. Tillsätt äggvita och grädda lite i taget. Salta och peppra.
- Fördela smeten i åtta smorda formar eller koppar som rymmer ca 1 dl. Ställ dem i vattenbadet och tillaga ca 20 minuter. Lossa mousselinen från formarna.
- Skala räkorna och ställ dem kallt till servering. Skala och skär grönsakerna i tunna strimlor, ca 4 cm långa. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Ta upp och lägg strimlorna i iskallt vatten så att kokningen avstannar.
- Trä upp pilgrimsmusslorna två och två på små bambuspett. Pensla med olja och strö på salt. Grilla dem i grillpanna ca 1 minut.
- Fördela mousseline och räkor i djupa tallrikar. Lägg på grönsaksstrimlorna och fyll på med varm soppa. Lägg spetten med pilgrimsmusslor på tallrikskanterna. Garnera med dill och persilja.
Publicerat den
2 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar