Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånerutor i långpanna

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Här har kakan fått namn efter den skånska flaggan, då bottnen är jordgubbsröd (om man vill färga smeten röd) och glasyren ananasgul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienser och vänd ner i smeten. Vänd ner jordgubbssylten, Tillsätt ev. röd hushållsfärg.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  3. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Smaksätt med ananasarom efter eget tycke och smak. Det samma gäller hushållsfärgen.
  4. Då kakan svalnat brer du ut glasyren på den. Garnera efter önskemål. Skär upp i rutor.
  5. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.