Här har kakan fått namn efter den skånska flaggan, då bottnen är jordgubbsröd (om man vill färga smeten röd) och glasyren ananasgul.
Instruktioner
- Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienser och vänd ner i smeten. Vänd ner jordgubbssylten, Tillsätt ev. röd hushållsfärg.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
- Glasyr:
Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Smaksätt med ananasarom efter eget tycke och smak. Det samma gäller hushållsfärgen.
- Då kakan svalnat brer du ut glasyren på den. Garnera efter önskemål. Skär upp i rutor.
- Hoppas att det skall smaka!
Publicerat den
16 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar