Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink- och ostpiroger

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Goda laktosfria piroger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl och durumvetemjöl med salt och bakpulver i en matberedare med degkrokar eller för hand. Vispa samman äggula, olja och mjöl. Häll långsamt i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Degen skall kännas torr och inte alltför klibbig. Tillsätt mjöl vid behov.
  2. Skölj och skär zucchini i små bitar, gärna i tunna halvmånar. Fräs samman zucchini med hackad eller pressad vitlöksklyfta och olivolja så att den får lite färg. Riv osten och strimla skinkan fint. Rör ihop med zucchinin.
  3. Rulla ut degen till en lång korv och dela i 8 bitar. Kavla ut och lägg i en stor klick av fyllningen i mitten och förslut genom att vika dubbelt. agga ihop kanterna med en gaffel och dra ihop hörnorna så att det blir en giffel.
  4. Lägg på en smord ugnsfastform. Vispa ägget lätt och pensla varje giffel, strö över lite flingsalt. Baka i ugn i 175 grader i ca 15-20 minuter. De är färdiga när det fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.