Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinksallad med dragonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En perfekt sallad när du är riktigt hungrig. Pasta, skinka och äpple insvept i dragonsås där den pikanta smaken förstärks av kapris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinkan i stavar eller stora kuber. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av pastan under kallt vatten och låt rinna av väl.
  2. Dela äpplena i fyra klyftor och skär bort kärnhuset. Dela klyftorna i mindre bitar. Skala rödlöken och skiva den tunt.
  3. Gör såsen. Skala och hacka schalottenlöken mycket fint. Kör den inte i mixer, då smakar den beskt. Ta av bladen från dragonkvistarna och hacka bladen fint. Riv citronskalet fint.
  4. Rör ihop lök, dragon, citronskal, majonnäs, crème fraiche och vinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå kallt några timmar så att smakerna hinner utvecklas.
  5. Skölj salladshuvudet och låt det rinna av. Blanda skinka, pasta, äpple och rödlök i en bunke. Rör ner dragonsåsen och blanda försiktigt. Lossa bladen från salladshuvudet och lägg dem i en skål. Lägg på skinkblandningen och strö över kapris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.