Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av en klassisk gräddsås till steken. Gott till är också potatismos och grönsaker som t.ex. morötter, salladslök och gröna bönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra steken generöst. Bryn den runt om i en het stekpanna med ca 2 msk smör.
  2. Linda in steken i folie. Lägg den på ett ugnsfat och låt stå i ugnen i 50 minuter. Ta ut och låt vila i foliet i minst 10 min.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i en kastrull med 1 msk smör. Häll på vinet och låt småputtra ett par minuter.
  4. Tillsätt kalvfond, soja och grädde. Låt koka ihop i 6-7 min. på medelstark värme.
  5. Vispa ner maizenaredningen i såsen. Sänk värmen och låt sjuda till lagom såskonsistens. Smaksätt med salt, peppar och ansjovisspad. Rör ner persiljan.
  6. Ta ut steken från foliet. Hetta på nytt upp en stekpanna med smör och bryn steken på alla sidor så att du får en fin stekyta. Skär upp steken i tunna skivor och lägg upp på tallrik på en bädd av valfria grönsaker. Skeda över såsen. Servera med potatismos och saltgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.