Njut av en klassisk gräddsås till steken. Gott till är också potatismos och grönsaker som t.ex. morötter, salladslök och gröna bönor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra steken generöst. Bryn den runt om i en het stekpanna med ca 2 msk smör.
- Linda in steken i folie. Lägg den på ett ugnsfat och låt stå i ugnen i 50 minuter. Ta ut och låt vila i foliet i minst 10 min.
- Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i en kastrull med 1 msk smör. Häll på vinet och låt småputtra ett par minuter.
- Tillsätt kalvfond, soja och grädde. Låt koka ihop i 6-7 min. på medelstark värme.
- Vispa ner maizenaredningen i såsen. Sänk värmen och låt sjuda till lagom såskonsistens. Smaksätt med salt, peppar och ansjovisspad. Rör ner persiljan.
- Ta ut steken från foliet. Hetta på nytt upp en stekpanna med smör och bryn steken på alla sidor så att du får en fin stekyta. Skär upp steken i tunna skivor och lägg upp på tallrik på en bädd av valfria grönsaker. Skeda över såsen. Servera med potatismos och saltgurka.
Publicerat den
27 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar