- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Mycket gott, men lite pilligt att göra men det är det värt!
Instruktioner
- Blanda smör med mjöl i en mixer grovkornigt, häll i vatten lite i taget till det är en smidig deg. Lägg degen i plastfolie i kylen minst 1 timme, gärna över natten.
- Börja med att fräsa löken till den är mjuk, tillsätt lammfärsen och stek till den är gyllenbrun, häll sedan på alla kryddorna och sist vattnet. Låt puttra i ca 5 minuter. Låt den sedan kallna.
- Kavla ut degen och ta ut runda cirklar ca 12 cm i diameter, dela dem på mitten. Pensla lite vatten runt kanterna lägg ihop som en trekant, lämna en sidan öppen för att fylla på med fyllningen, platta sedan till kanterna ordentligt så att det blir tätt. Fritera båda sidorna tills de är guldbruna.
- Lägg mynta, persilja, peppar, socker och citronjuicen i en mixer. Blir dippen för tjock blanda i lite olivolja.
- Låt er väl smaka!
Publicerat den
30 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar