- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut
Ibland blir man sugen på små plättar med hemlagad hallonsylt, annars kan man ta djupfrysta hallon och koka upp i en kastrull med en skvätt vatten och litet strösocker.
Instruktioner
- Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
Tillsätt de olika mjölsorterna. Om du inte har annat än vetemjöl hemma tar du 2,5 dl vetemjöl i stället.
Tillsätt salt.
Tillsätt rapsolja (smält smör)
Låt smeten vila i 20-30 minuter.
- Värm plättlaggen och häll i litet olja . Stek plättarna någon minut och vänd då de stelnat. Lägg upp på fat och efter den första laggen behövs knappt mer fett i pannan eftersom smeten innehåller rapsolja.
Om du föredrar smör så kan du givetvis byta ut rapsoljan mot smält smör. Det ger ju en annan smak .
- Tips: Ta litet mer mjölk om smeten blivit för tjock, ta litet mer mjöl om den blivit för tunn.
- Servera gärna med hallonsylt. Även aprikossylt smakar gott till!
Publicerat den
10 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar