Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små plättar

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Ibland blir man sugen på små plättar med hemlagad hallonsylt, annars kan man ta djupfrysta hallon och koka upp i en kastrull med en skvätt vatten och litet strösocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt de olika mjölsorterna. Om du inte har annat än vetemjöl hemma tar du 2,5 dl vetemjöl i stället. Tillsätt salt. Tillsätt rapsolja (smält smör) Låt smeten vila i 20-30 minuter.
  2. Värm plättlaggen och häll i litet olja . Stek plättarna någon minut och vänd då de stelnat. Lägg upp på fat och efter den första laggen behövs knappt mer fett i pannan eftersom smeten innehåller rapsolja. Om du föredrar smör så kan du givetvis byta ut rapsoljan mot smält smör. Det ger ju en annan smak .
  3. Tips: Ta litet mer mjölk om smeten blivit för tjock, ta litet mer mjöl om den blivit för tunn.
  4. Servera gärna med hallonsylt. Även aprikossylt smakar gott till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.