Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smältande chokladtorn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mmmm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra 4 portionsformar väl och bröa dem med kakao. Smält chokladen och smöret i vattenbad. Vispa ihop äggen och sockret (inte pösigt). Häll ner äggsmeten i chokladsmöret och blanda. Vispa i mjölet tills klimparna är borta.
  2. Häll upp smeten i formar (fyll dem till 3/4) och kyl dem i 30 minuter. Grädda dem i 180 graders ugn i 11 minuter. De ska ha en grop i mitten men inte vara gungiga.
  3. Stjälp upp dem på dessertallrik. Servera med vaniljglass och chokladsås.
  4. Chokladsås: Hetta upp grädden, häll den över den hackade chokladen och rör om tills den smälter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.