Bli inte förvånad om gästerna ställer sig i kö för en bit till. Den här underbara kalastårtan ger mersmak. Massor av söta jordgubbar och mandelbotten täckt med chokladkräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Riv mandelmassan och tillsätt matfettet. Rör samman till en slät massa.
- Rör ner ägget. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör snabbt samman till en slät men någon lös deg.
- Tryck ut degen i formen, något högre runt kanten.
- Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 18-20 minuter. Ta ut och låt kallna i formen.
- Mät upp grädden, socker och sirap till chokladfyllningen i en kastrull. Koka blandningen tills den börjar tjockna och bli simmig i konsistensen, 7-8 minuter.
Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i bitar. Rör om tills chokladen smält och krämen är blank och slät.
- Lossa den kalla kakbottnen ur formen och bre över chokladkrämen i ett jämnt lager.
- Täck tårtan med färska jordgubbar och garnera med några kvistar färsk mynta.
Publicerat den
15 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar