Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakfyllda auberginer med linsris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Overkligt mycket smak i en så enkel rätt! En urgod middag med medelhavsstämning. Ställ fram formen som den är och servera med några läckra tillbehör, som t ex tsatsiki, oliver och bröd. Psst.. Om du är halloumiälskare kan du riva ner extra halloumi även i fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Gröp ur auberginerna men lämna lite så att skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.
  5. Blanda riset med linser och persilja.
  6. Servera auberginerna med linsriset och eventuellt tsatsiki, oliver och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.