Overkligt mycket smak i en så enkel rätt! En urgod middag med medelhavsstämning. Ställ fram formen som den är och servera med några läckra tillbehör, som t ex tsatsiki, oliver och bröd.
Psst.. Om du är halloumiälskare kan du riva ner extra halloumi även i fyllningen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Gröp ur auberginerna men lämna lite så att skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.
- Blanda riset med linser och persilja.
- Servera auberginerna med linsriset och eventuellt tsatsiki, oliver och bröd.
Publicerat den
30 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar