Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal inbakad fläskfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En fredagsmysrätt som är god med en god sallad och en kall öl till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin till degen, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen tillsätt salt och mjöl. Knåda ihop och låt jäsa 30 minuter.
  2. Skär köttet i sex bitar och bryn i margarin.Salta och peppra .Strimla skinkan. Skiva purjolöken tunt. Bryn skinkan och svamp. Tillsätt purjolöken och låt mjukna. Tillsätt chilisås, blanda och låt svalna.
  3. Dela degen i sex delar. Forma runda bullar och kavla ut. Fördela osten ovanpå, sedan skinkblandningen och överst köttet. Nyp ihop till runda paket och vänd dem sedan med skarven nedåt och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Låt jäsa ca 15-20 minuter. Pensla med uppvispad ägg och grädda 20 minuter i 225 grader. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.