Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrigt brytbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Smarriga brytbröd med en fyllning av västerbottensost och rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli 37 grader. Rör ut jästen med lite degspad, tillsätt resten, honung och salt. Tillsätt ca halva mängden mjöl och arbeta in resterande lite i taget till en ganska lös men smidig deg. Jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, ca 35 minuter.
  2. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, ca 24x42 cm. Pensla på smöret och fördela riven ost och hackad rosmarin över. Rulla ihop och skär 2-3 cm tjocka skivor som läggs en aning glest på bakpappersklädd plåt. Jäs tills degen reser sig igen efter ett lätt tryck, ca 30 minuter.
  3. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  4. Pensla med uppvispat ägg och garnera med fröna. Grädda bullarna i 20-25 minuter. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.