Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smart tacopaj med paprika- och osttäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här pajen är omöjlig att inte tycka om och ett perfekt avslut på veckan. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär smöret i mindre kuber och mixa ihop med mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet och fortsätt att mixa tills det går ihop till en deg. Pressa ihop till en boll och plasta in. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
  3. Kalva ut degen på mjölat bakbord. Klä en form med den och pricka bottnen med en gaffel. Pressa ner ett ark aluminiumfolie i formen och fyll på med torkade ärtor. Detta för att degen inte ska puffa upp sig under gräddningen eller rasa ner längs kanterna.
  4. Förgrädda pajskalet i 8 minuter. Ta ut och lyft bort aluminiumfolien med de torkade ärtorna. Sätt in pajskalet i ugnen igen och grädda i ytterligare 5 minuter.
  5. Stek sojafärsen i lite matolja. Tillsätt kryddmixen och vattnet och låt koka in. Vänd ner majskornen och skrapa ner allt i pajformen.
  6. Blanda ihop samtliga ingredienser till paprika- och osttäcket och bred ut över färsen. Toppa med paprikaskivor.
  7. Grädda tacopajen i 30-40 minuter eller tills den har fått fin färg. Servera genast med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.