Den här pajen är omöjlig att inte tycka om och ett perfekt avslut på veckan.
Laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär smöret i mindre kuber och mixa ihop med mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet och fortsätt att mixa tills det går ihop till en deg. Pressa ihop till en boll och plasta in. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Kalva ut degen på mjölat bakbord. Klä en form med den och pricka bottnen med en gaffel. Pressa ner ett ark aluminiumfolie i formen och fyll på med torkade ärtor. Detta för att degen inte ska puffa upp sig under gräddningen eller rasa ner längs kanterna.
- Förgrädda pajskalet i 8 minuter. Ta ut och lyft bort aluminiumfolien med de torkade ärtorna. Sätt in pajskalet i ugnen igen och grädda i ytterligare 5 minuter.
- Stek sojafärsen i lite matolja. Tillsätt kryddmixen och vattnet och låt koka in. Vänd ner majskornen och skrapa ner allt i pajformen.
- Blanda ihop samtliga ingredienser till paprika- och osttäcket och bred ut över färsen. Toppa med paprikaskivor.
- Grädda tacopajen i 30-40 minuter eller tills den har fått fin färg. Servera genast med en god sallad.
Publicerat den
8 januari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar