Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsbakelser med rabarber och nötter

 
Skriv ut

Rabarber, nötter och smördeg en god kombination. Serveras med en klick uppvispad grädde eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina degplattorna och kavla sen ut dem till ca dubbel storlek. Lägg ihop dem på ett bakplåtspapper. Grovmacka nötterna. Blanda kryddorna och sockret. Koka rabarberbitarna en minut i lite vatten. Häll av vattnet .
  2. Vik en kant runt degplattorna och fördela rabarbern därpå. Strö över nöthacket och sockerblandningen. Grädda i 225 grader 15-20 minuter.
  3. Koka gelésockret med vattnet i ca en minut. Låt svalna lite och fördela sen sockerblandningen över kakan när den svalnat.
  4. Skär i bitar och servera med en klick vispad grädde eller glass

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.