En enkel och god rätt som passar många tillfällen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen.
Bred färskost längs med smördegsplattans mitt, en ca 1dm bred remsa, lämna 2 cm i kanterna utan ost.
- Lägg fisken ovanpå. Salta och peppra.
Strö över rivet citronskal, purjolök och kryddgrönt.
Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Vik in kanterna.
- Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
Skär små snitt med en vass kniv lite lätt på smördegen. Pensla den med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
- Grädda i mitten av ugnen, 25-30 min.
- Sås: Blanda crème fraiche med pepparrot och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med en fräsch sallad och såsen
Publicerat den
24 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar