Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad laxfilé med pepparrotsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel och god rätt som passar många tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen. Bred färskost längs med smördegsplattans mitt, en ca 1dm bred remsa, lämna 2 cm i kanterna utan ost.
  2. Lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Strö över rivet citronskal, purjolök och kryddgrönt. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Vik in kanterna.
  3. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Skär små snitt med en vass kniv lite lätt på smördegen. Pensla den med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 25-30 min.
  5. Sås: Blanda crème fraiche med pepparrot och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med en fräsch sallad och såsen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.