Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad pirog med fläskfilé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En jättegod bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär det halvtinade köttet i tunna skivor. Lägg i marinad ett par timmar. Bryn sen i gryta eller stekpanna. Tillsätt champinjoner, hackad paprika och nålfint strimlad purjolök. Bryn lätt. Pudra över mjölet och blanda i creme fraichen. Smaka av med lite extra soja,salt och peppar. Låt puttra till en fast fyllning.
  2. Tina smördegsplattorna. Lägg dem omlott med lite vatten på skarvarna. Alt ta en stor rund smördegsplatta. Lägg fyllningen i mitten, vik ihop och tryck ihop skarvarna. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Grädda i 20-30 min i 200 grader. Servera med en sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Norton5 31 oktober 2010

    Jättegott och hyfsat enkel att tillaga. Jag la till finhackad vitlök och strimlad bacon, blev riktigt bra. Var nog lite för snabb med att lägga på fyllningen på smördegen för degen smälte nästan. Låter fyllningen svalna lite nästa gång. I salladen hade vi avokado och fetaost för att göra det lite mer "matigt".

  • Norton5 31 oktober 2010

    Glömde det enda minuset... räcker bara till middag för 4 personer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.